Retningslinjer for frivillig arbeid

VÅRE RETNINGSLINJER


Gjelder alle våre frivillige

Vi Sjamadammene liker stor takhøyde og er ikke så glad i regler. Men i noen få tilfeller må vi sette klare retningslinjer. For oss er det viktig å ta vare på alle rundt oss og sørge for at folka våre har det bra. Med klare retningslinjer er det lettere å unngå missforståelser. Alle vet hva de kan forvente og hva oppgavene går ut på, også for dere som ønsker å bli frivillig.

1: OPPMØTE

Som frivillig hos oss må du møte opp som avtalt. Dersom du vet at du ikke kan være med på en av festivalene våre, gi oss beskjed i god tid så vi får mulighet til å omorganisere eller få tak i flere frivillige om vi trenger det. Dersom det oppstår plutselig sykdom, frafall eller noe som har med jobben å gjøre, ta kontakt med oss og forklar situasjonen så snart du kan.


2: FØLGE OPP GRUPPA

Dere er selv ansvarlig for å følge med på det som skjer i facebookgruppa vår. Sett på varsler, eller gjør det til en vane å sjekke ut gruppa med jevne mellomrom. Vi kan ikke ta ansvar for at dere får med dere beskjeder. Er du ikke på facebook finner vi en annen løsning på å sende ut informasjonen du trenger.

Les her hvordan du setter på varsler for en spesifikk gruppe

NB! Det er viktig at du markerer «alle innlegg»  ellers er det ikke sikkert at du får med deg viktige beskjeder og informasjon.


3: GI TILBAKEMELDING

Det er viktig at alle som har meldt seg som frivillig svarer når vi legger ut spørsmål og info i facebookgruppa som vi må ha tilbakemelding på. Vi har ikke tid til å innhente svar fra hver enkelt. Eller mail hvis du ikke har facebook.


4: GRUPPELEDERE

Våre gruppeledere får kompensasjon for arbeidet de gjør. Det innebærer å få fatt på de frivillige de trenger, organisere oppgaver, gi ut beskjeder, og sørge for at de frivillige har det bra.


5: FRIVILLIG-ANSVARLIG

Er den som har ansvaret for alle frivillige og som er kontaktperson når det gjelder spørsmål, beskjeder, tilbakemeldinger m.m. fra gruppelederne. Samt også kontaktperson for alle frivillige dersom noen opplever ubehagelige ting som de ikke ønsker å ta opp med gruppelederen sin.


6: ROM FOR OPPLEVELSER

Vi ønsker at våre frivillige skal få mulighet til å være med på noe av det som skjer på festivalen så langt det lar seg gjøre. Derfor er vi opptatt av å få nok frivillige, som kan avløse hverandre for nettopp det formålet. Ønsker om hvilke aktiviteter man vil være med på tas opp i samarbeid med gruppelederen som har ansvar for ditt team.


7: OPPRIGG OG NEDRIGG

Alle må være med på opp og nedrigg så sant ikke annet er avtalt. Om dere ikke kan bære tungt, så er det alltids andre oppgaver man kan gjøre. Jo flere som bidrar jo fortere går det, og faren for å bli utslitt er mindre.


8: FRIVILLIG HOS OSS BETYR AT DERE MÅ JOBBE
For å få en flott festival er vi avhengig av at alle gjør oppgavene de er blitt satt til. Gruppelederne har oversikten over hvilke oppgaver som må gjøres, og setter opp vaktliste og pauser.


9: GRATIS MAT OG INNGANG
Gratis inngang og mat er kun forbeholdt de som jobber for oss under festivalen.

10: HVIS DU IKKE FØLGER OPP
Dersom noen stadig bryter våre retningslinjer ser vi oss nødt til å bryte samarbeidet. Vi er helt avhengige av å ha et team som fungerer så optimalt som mulig. Det skaper en fin flyt, så alle frivillige kan få gode opplevelser.

Vennlig hilsen oss Sjamadammene.