Uheldige opplevelser Sjamantræffen 2024

UHELDIGE OPPLEVELSER


Under Sjamantræffen 2024

Vi er svært ydmyke og takknemlige etter å ha mottatt så mange, gode og vakre tilbakemeldinger på årets festival. Det varmer godt i hjerterota, og gjør arbeidet vårt ekstra givende. Vi ønsker selvsagt å dele alle de gode øyeblikkene. Men ikke i dette innlegget. 

Vi ønsker å dele et par uheldige opplevelser også. Dette fordi det er viktig for oss å vise at vi står fast ved våre prinsipper, samt minne alle som ønsker å ta del i våre aktiviteter om å respektere våre retningslinjer.

ALLE VÅRE AKTIVITETER SKAL VÆRE RUSFRIE

Det har kommet oss for øret at det ble benyttet rusmidler på årets sjamantræff.  Derfor gjør vi igjen oppmerksom på at alle kurs og arrangementer i regi av Sjamadammene, skal være rusfrie. Dette er noe vi tar svært alvorlig, og de som inntar rusmidler på våre arrangementer m.m vil bli vist bort fra stedet.

Viktige grunner for at arrangementene våre er rusfrie:

  • alle skal kunne føle seg inkluderte
  • alle skal føle seg trygge
  • alle våre arrangement skal være barnevennlig.

Våre arrangementer og kurs oppsøkes av mange som er i ulike sårbare faser i livet, som ønsker å lære seg mer om hvordan man kan jobbe med seg selv.
Eller de er på leit etter et miljø der de kan være sammen med likesinnede.

Dette synes vi er viktig at de skal kunne gjøre. Sjamantræffens deltagere skal ikke under noen omstendigheter frykte for at de møter på mennesker eller situasjoner som de synes er vanskelige å forholde seg til.

Vi Sjamadammer ønsker alle velkommen, også rusavhengige. Men respekteres ikke vår regel om å holde arrangementet rusfritt, utestenges du.

Vi må alle respektere andres sårbarhet, og legge vekk vårt eget så mye slik at vi alle kan få gode opplevelser sammen.


NÅR MAN ER PÅ SJAMANTRÆFFEN SKAL MAN VÆRE SNILL OG GREI

Vi har også fått tilbakemelding på årets Sjamantræff om opplevelser hvor noen ble litt for pågående, som skapte en følelse av å bli ukomfortabel. Dette er ikke en oppførsel vi Sjamadammene aksepterer, eller ønsker på noen av våre arrangementer.

Når man er på Sjamantræffen, ønsker vi at alle følger noen enkle spilleregler. Vi liker kardemommeloven veldig godt. Dette fordi vi ønsker at alle skal få en så flott opplevelse som mulig.

Det handler ikke om å følge en regelbok, men om sunn fornuft, etikk, moral, respekt for andre og ren, skjær høflighet. Det handler om at vi må tenke over at alle som er på Sjamantræffen, har med seg en bagasje av noe slag når de kommer til stedet.

Noen har behov for å snakke med likesinnede, noen har behov for masse åndelig input, noen har behov for å lære seg å slappe av og synke litt inn i naturen. Alle har vi noen behov. En trang til. Ett ønske. Alle har vi til felles at vi skal lære noe fra dette.

Hvordan stille behovet uten å ty til andre. Hvordan stagge sin trang til noe. Hvordan oppfylle egne ønsker selv. Og ikke minst, hvordan sette grenser overfor andre. Og om hvor grenser egentlig går. For ens egen adferd, og for andres adferd. Hvordan forholde seg til, og respektere andres grenser.

Skape rom for at andre kan bli sett og forstått. Uten at noen sitter igjen med en følelse av å bli ukomfortabel og kjenne på en utrygg følelse.

Vi ønsker at alle skal føle at de blir sett, respektert og forstått på Sjamantræffen. Dette er noe vi vil at alle skal respektere når de kommer på våre arrangementer.

Skulle noen likevel oppleve at man ikke blir respektert, eller andre negative ting som ikke skal eller bør forekomme, vil vi at dere øyeblikkelig tar tak i en av oss sjamadammene. Ikke vær redd for å ta kontakt med oss, enten direkte på stedet, eller til vår epost. Alle henvendelser behandles konfidensielt.

La oss alle samskape et felles miljø som har hjerterom for alle.  

Med vennlig hilsen oss Sjamadammene.